KnA –2008 szeptember 9. 18:03
1 komment

 Bejelentette ma a Sony végre azt a gépet, amelyet a régebben bejelentett 24,6Mpix-es szenzor köré építettek. A keresztsegben a Sony Alpha A900-as nevet kapta, és van benne pár meglepetés.

Ezzel a géppel a Sony lenyomta a régóta regnáló Canont a nyers felbontás terén, mivel a Canon jelenlegi csúcsgépe "csak" 21 Mpix (most a kisfilmes formátumú gépek között értem). Ez a három extra megapixel nem fog senkit hanyattvágni, akinek már volt dolga hasonló géppel, viszont aki egy 10-12 megapixeles gépről vált, az meg fog lepődni. Többek között az áron is. Előreláthatólag az A900 árban inkább a Nikon D700 vetélytársa, mint egy 1Ds Mk.III-é.

A másik meglepetés, hogy a vázban található szenzor-shift stabilizálás. Ez sehol máshol nincs, és a Sony kb. 4 Fé előnyt számol rá. A többi szolgáltatás szokásosnak mondható ebben a kategóriában, 9 pontos AF, 5 kép másodpercenként, 100%-os lefedettségű kereső, 40 szegmenses fénymérés, ISO 200-3200 (kiterjeszthető), cserélhető mattüvegek, teljesen fém váz és időjárásálló tömítések. A Sony mérnökei tettek még a gépbe egy Intelligent preview funkciót is, amely ugyan nem live-view, de egy előnézeti képen beállíthatjuk élőben a képparamétereket, amelyekkel azután elkészíti a gép a rendes képet.

Akinek nincsen még nagy befektetése egyetlen rendszerben sem, és szeretne egy magas felbontású vázat venni, az nagyon jól fog járni az A900-al, tájfotózáshoz, stúdiómunkához egy megfelelő objektívvel szerintem egész tűrhető lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalriporter.blog.hu/api/trackback/id/tr2655815

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Canon EOS 5D Mark II és Canon 24mm f/1.4 L II USM 2009.04.17. 09:37:11

[...]target="_blank">Nikon D90 és Canon 50D, Sony A900, illetve a Panasonic Lumix G1. És minél közelebb van a Photokina[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoomface · http://zoomface.wordpress.com/ 2008.09.22. 00:56:11

csak a Sony ne jarjon ugy vele mint a jatekgepeivel.. Sony play station beharangozott ara masfelszereseert ment a piacra, merthogy Sonyek gyartasi problemai az elmult 2 evben hiresen keservesek voltak.

Az alfak jo gepek. A Sony nem profiknak szanja oket, hanem ki akar epiteni egy klienskort, aki eszi, veszi - aztan majd.. egyszer. a Profiknak, akik rajtunk nottek fel. Ez egy szimpatikus hozzaallas.

De most imadkozzanak, hogy az olajar tartosan alacsony maradjon, mert kulonben lesz abbol a beigert 1900£-bol akar 2500£is a veger.
Az összes szerzői jog fenntartva, Kalmár Nagy András, 2007-2008
Az oldal tartalma, és az egyes cikkek az oldal alján található creative commons licensz alapján használhatóak.
Clicky Web Analytics
süti beállítások módosítása