KnA –2008 június 19. 09:29
5 komment

No, ma reggel a blogoszférában kalandozva nagy zajra lettem figyelmes, a Nikon pletyka sarokból jött úgyhogy rávetettem magam a sztorira. A sztorihoz tudni kell, hogy mindenki mindent Kínában nyomtat manapság, hacsak nem napilap az árú (bár a környékbélieknek még az is megérheti), mindenesetre tökéletes közelségben van a Nikon-nak ahhoz, hogy a brossúráit ott nyomtassa. Van még egy tudnivaló, ha az ember nem fizet a munkásainak rendesen, akkor nem lesznek fegyelmezettek, és ez ahhoz vezet, hogy kiszivárognak dolgok...

Egy kínai fórumon megjelentek mobilos (vagy hasonló silányságú) képek egy brossúráról, amely a Nikon D700-as gépét hivatott megismertetni a nagyközönséggel (csak gondolom igy egy kicsit hamarabb a kelleténél). Itt vannak a linkek a képekről, úgy tűnik, még egy 45mm-es tilt-shift objektív is lesz és még ki tudja mi.

Ez végre egy kicsit pontot tesz a D10/D3H/D300FX/D300X pletykák végére, legalább már egy név van, és egész sok dolgot lehet tudni a leendő 5D osztályú gépről (igen Canonosok, annak is már nemsokára jön az új verziója, ha látok valamit, szólok). Jelenleg, a brossúra alapján legalabbis, annyit lehet tudni, hogy a kereső olyan stílusú mint az egyjegyű vázaké, van benne az a kis redőny is, amivel le lehet zárni. Hogy mekkora lesz a D3-hoz képest, mármint a kereső, azt nem tudom, de ez már legalább jó jel. Úgyanúgy ISO200-6400 a normál és ISO100-25600 a kiterjesztett érzékenységi skála, mint a D3-nál. Ugyanaz az AF szenzor, jó rá az MB-D10, és belülről ugyanaz az EXPEED proci hajtja mint a többi modern Nikont (14bit RAW, 16bit képfeldolgozás).

Mielött még bárki feltenné az újszülött gyermekét az eBay-re, hogy megvehesse ezt a gépet, csücsüljünk le, és mondogassuk párszor magunkban, hogy pletyka, pletyka, pletyka. Bár eléggé jó minőségűnek tűnik a pletyka alapját képező, vélhetően nyomdai anyag, azért ne felejtsük el, hogy nagyon sok embernek van nagyon sok ideje, és lehet, hogy így kívánják megtréfálni a világot. Szóval nem ugrálni, majd biztos hivatalosan is bejelent a Nikon valamit valamikor (semmi garancia arra, hogy ezt, vagy hogy a közeljövőben).

Ti mit gondoltok?

 

Szerk: Itt egy kép, megint egy kínai oldalról, mobilfotós erősen, kicsit kipucoltam PS-ben (és az elvileg ott a 24-120mm-es objektí második kiadása).

Szerk2: Az alábbi kép hamis, egy D300 látható rajta. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalriporter.blog.hu/api/trackback/id/tr84528502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2008.06.20. 12:45:12

Nézd meg jobban a képeket!
A tükörakna mérete a különböző képeken más. Egyiknél olyan a gép, mint egy D3 alsó markolat nélkül, másikon meg olyan mint a D300.

KnA 2008.06.20. 13:23:31

Jatszottam kicsit a kepekkel, mert ez nekem is feltunt, de ha a perspektivikus torzitast kikuszobolod, akkor "viszonylag hasonloak" :)

Pletyka az egesz, es addig nem is szabad maskent kezelni, amig nincs Nikon bejelentes!

Birdie · http://birdie.extra.hu 2008.06.27. 15:27:01

mármint nem a tied, hanem a kínai fake.

KnA 2008.06.27. 15:30:45

Igen, en is lattam. Allitolag Hetfon tesz _valamirol_ a Nikon bejelentest, addig meg lehet almodozni. :)
Az összes szerzői jog fenntartva, Kalmár Nagy András, 2007-2008
Az oldal tartalma, és az egyes cikkek az oldal alján található creative commons licensz alapján használhatóak.
Clicky Web Analytics
süti beállítások módosítása