KnA –2008 augusztus 15. 09:14
szólj hozzá!

Két gép bejelentésére várnak a kedves fotósok mostanában nagyon (persze mindig várják a következő "nagy" gépet, de most a következő egy hónap távlatában spekulálok), és a neten keringő pletykákból arra lehet következtetni, hogy még a Photokina előtt bejelentik őket.

A Canon-tól a régóta esedékes 5D utód várható, és Augusztus végére (25. körül) várható egy sajtótájékoztató (avagy sajttáj... nem keverendő a borvidékkel) amelyen, legalábbis a Canon rajongó netezők szerint, bemutatják az utódot.

A Nikonnál pedig a D80 frissül a D90 fantázianévvel ellátott fényképezőgépre, amelyet furcsa módon pedig Augusztus 26.-án fognak várhatóan rászabadítani az amatőr szegmens pénztárcáira. Állítólag lesz benne videófelvételi lehetőség is (a kompaktokat idéző live-view után ez már nem meglepő lépés, gondolom HD szabványnak megfelelő felbontásban).

Meg persze bejelentenek több talicskára való kompaktot is, de ezekről a többi blog hosszabban ír, én lusta vagyok, "komoly" képalkotás szempontjából nem nagyon rúgnak labdába. Apropó kompaktok... A Nikonnál a marketingesek valami nagyon vicces cigit szívhattak, ugyanis a P6000-es kompaktban bevezetett nyers formátum csak a Windows Vistán használható... Ezzel szépen kibaltáztak a Mac és Linux használókkal, és tök jó reklám a Canon G9-nek. Szerintem ha már engedik magukat megvenni kilóra egy nagy cégnek, akkor inkább az Adobe-bal kellett volna ágybabújni, és a DNG formátumot előnyben részesíteni, képfeldolgozás és a profik szempontjából mindenképp okosabb lett volna. Így egy csomó profi kifejezetten a G9-est ajánlja a P6000 helyett, még akkora Nikon guruk is, mint Thom Hogan.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalriporter.blog.hu/api/trackback/id/tr59616799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Az összes szerzői jog fenntartva, Kalmár Nagy András, 2007-2008
Az oldal tartalma, és az egyes cikkek az oldal alján található creative commons licensz alapján használhatóak.
Clicky Web Analytics
süti beállítások módosítása