KnA –2008 május 21. 08:32
4 komment
Az angol nyelvű dpreview.com-ra feltették a Sigma DP1 kompakt gép tesztjét. A DP1 azzal tűnik ki a tobbi kis szappanosdoboz közül, hogy a Sigma fogta a tükörreflexes gépének a Foveon szenzorát, és épített egy kompakt gépet köré. A tesztelő benyomásai (azoknak akik nem akarjak végignézni a 22 oldal angol szöveget) szerint alacsony érzékenységen szép, a DSLR-ekével vetekedő képet ad, de szörnyen lassú, a vaku gyenge, és magasabb érzékenységen nagyon nagy a színzaj a képeken.

Edit: A Pixinfo is feltett egy cikket ugyanerről a gépről, és ez még magyarul is van! (Ők is körülbelül ugyanarra jutottak... az ötlet jó, de a kivitelezés ma már nem állja meg a helyét.)

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatalriporter.blog.hu/api/trackback/id/tr2479996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iHand · http://flickr.com/photos/csanadim 2008.05.21. 10:45:27

Pont ma került fel a pixinfo.com -ra is a magyar nyelvű teszt.

dincsi · http://www.fotonlog.hu 2008.05.21. 13:55:54

Hát a Sigmának nem kellene erőltetnie a fényképezőgép gyártást. Már évek óta nem tudnak időben kijönni semmivel, plusz a végén nem is lesz jó.

(Örülök, hogy visszatértél a nagy hallgatás után.)

KnA 2008.05.21. 15:22:04

A hallagtas az sajnos munkafuggo, mostanaban webes dolgokkal vagyok elfoglalva, azert pihent kicsit a blog. De csak pihen, nem halt meg! :D

optikus 2008.06.10. 23:28:33

nagyon franko kis gep, annyit tud amit ettol a el lehet varni (nem dslr meg ha az erzekeloje az is) es ezt szepen tudja. ezzel az erzekelovel alaz minden sokmillio pixeles kompakt versenytarsat. kar hogy a szep kis gyari bortokot nem tudtam beszerezni, az csak a japoknak jutott de valamiert mar ott sincs.
Az összes szerzői jog fenntartva, Kalmár Nagy András, 2007-2008
Az oldal tartalma, és az egyes cikkek az oldal alján található creative commons licensz alapján használhatóak.
Clicky Web Analytics
süti beállítások módosítása